Gastblogs

kristina flour BcjdbyKWquw unsplash

Uit de school klappen – Eva

Bij ons thuis was altijd de belangrijkste regel dat wat er bij ons thuis gebeurde niet op straat mocht komen te liggen. Ik moest mijn mond houden en wat er bij ons gebeurde ging een ander niets aan. Dit is zo enorm ingebakken geraakt dat ik er ontzettend lang over heb gedaan om met anderen…

Lees verder
kelly sikkema mDMngGyjqI unsplash

Kiezen voor jezelf – Rachel

‘Waar wil je zitten, Rachel?’ Mijn nieuwe psycholoog kijkt me aan. Nog geen twee tellen ben ik in haar kantoor en nu al raak ik haast in paniek. Ik zie een tafel met stoelen staan maar ook twee van die comfortabele plof-stoelen. Angst slaat me om het hart: shit, wat nu? Waar zit zij normaal…

Lees verder
priscilla du preez gGmSBApsK unsplash

Schoonfamilie – Eva

Al van het begin af aan heb ik veel moeite met de confrontatie met ogenschijnlijke ‘gezonde en gelukkige’ families. Ik weet, nergens is het perfect, maar juist de kleine dingen als mijn huisgenote die haar moeder opbelde omdat ze veel verdriet had, de vader van een vriendin die haar uit de brand kwam helpen of…

Lees verder

Eigen blogs

Image 6 edited

Een terugblik op de workshop familieopstellingen

Vrijdag 3 juni deed ik samen met een kleine groep andere KOPP/KOV een familieopstelling die ik vanuit Met Zonder Ouders had georganiseerd samen met Marlene van Yosenso. Ik vond het een heel bijzondere ervaring en vertel je graag over hoe onze middag eruit zag en hoe ik het heb ervaren. Nog nooit een familieopstelling gedaan,…

Lees verder
annie spratt goholCAVTRs unsplash scaled

Toch mijn moeder bellen

Het zijn gekke tijden nu vanwege het corona virus. Om mezelf maak ik me geen zorgen, maar wel om mijn kwetsbare familieleden. Mijn beide opa’s zijn bijvoorbeeld niet in goede gezondheid meer en mijn broertje heeft een chronische ziekte. Wat als zíj ziek worden? Ook gingen mijn gedachten naar mijn moeder. Hoe staat zij erin…

Lees verder
background 2062206 1920 1

Mijn moeder’s turbulente dating life

Een soort van disclaimer: Het is nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen met wat ik schrijf. Mijn moeder niet, mijn familie niet, maar ook mensen met borderline niet – die misschien zelf ook wel ouder zijn. Ik wil met mijn verhaal niemand stigmatiseren of de verwachting scheppen dat ouders met borderline per definitie niet…

Lees verder

‘Het verhaal van’

toa heftiba N pFzUB8fGs unsplash scaled

Geadopteerd en KOPP-kind – Sanjana

Toen ik de pagina van Sandra voor het eerst tegenkwam, zag ik in haar posts de ene na de andere herkenning voorbij komen. Mede door deze pagina ben ik erachter gekomen dat de kinderen van ouder(s) met een psychische ziekte allemaal een ding gemeen hebben; ze zijn KOPP-Kind. Een begrip waar ik niet eerder van…

Lees verder
kyle glenn IFLgWYlT2fI unsplash scaled

Gevlucht uit mijn thuissituatie – Michael

Als kind groeide ik op in een familie waarin vrijwel alle familieleden vrij (ernstige) psychische problemen hebben. Maar ik zal in dit artikel inzoomen op mijn ouders. Ik groeide op in een achterstandswijk in Groningen Stad in begin 2000, in één van de veertig wijken van Ella Vogelaar. Daarna ben ik rond 2005 verhuisd naar…

Lees verder
Scroll naar boven