Gastblogs

Over traplopen en tijd – Rachel

Ik ben iemand die het liefst zo snel mogelijk een trap op rent. Steeds sla ik een tree of twee over en dan sta ik buiten adem boven. En daar blijft het niet bij: ik heb wel vaker de neiging om dingen snel te doen. Een paar jaar aan gebeurtenissen kan ik in een paar…

Lees verder

Jouw ouders zijn zulke leuke mensen! – Eva

Toen ik 17 was heb ik een tijd achter de bar gestaan in het dorp waar ik vandaan kom. Gelukkig waren de meeste mensen die aan de bar zaten redelijk beschonken waardoor ze niet heel erg op mijn gezicht lette als er weer eens iemand zei: “Jouw ouders zijn zulke leuke mensen, zo goed voor anderen!”. Tegen die…

Lees verder

Eigen blogs

Image 6 edited

Een terugblik op de workshop familieopstellingen

Vrijdag 3 juni deed ik samen met een kleine groep andere KOPP/KOV een familieopstelling die ik vanuit Met Zonder Ouders had georganiseerd samen met Marlene van Yosenso. Ik vond het een heel bijzondere ervaring en vertel je graag over hoe onze middag eruit zag en hoe ik het heb ervaren. Nog nooit een familieopstelling gedaan,…

Lees verder
annie spratt goholCAVTRs unsplash scaled

Toch mijn moeder bellen

Het zijn gekke tijden nu vanwege het corona virus. Om mezelf maak ik me geen zorgen, maar wel om mijn kwetsbare familieleden. Mijn beide opa’s zijn bijvoorbeeld niet in goede gezondheid meer en mijn broertje heeft een chronische ziekte. Wat als zíj ziek worden? Ook gingen mijn gedachten naar mijn moeder. Hoe staat zij erin…

Lees verder
christopher beloch PfBIamIbQk unsplash

Mijn moeder’s turbulente dating life

Een soort van disclaimer: Het is nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen met wat ik schrijf. Mijn moeder niet, mijn familie niet, maar ook mensen met borderline niet – die misschien zelf ook wel ouder zijn. Ik wil met mijn verhaal niemand stigmatiseren of de verwachting scheppen dat ouders met borderline per definitie niet…

Lees verder

‘Het verhaal van’

toa heftiba N pFzUB8fGs unsplash scaled

Geadopteerd en KOPP-kind – Sanjana

Toen ik de pagina van Sandra voor het eerst tegenkwam, zag ik in haar posts de ene na de andere herkenning voorbij komen. Mede door deze pagina ben ik erachter gekomen dat de kinderen van ouder(s) met een psychische ziekte allemaal een ding gemeen hebben; ze zijn KOPP-Kind. Een begrip waar ik niet eerder van…

Lees verder
kyle glenn IFLgWYlT2fI unsplash scaled

Gevlucht uit mijn thuissituatie – Michael

Als kind groeide ik op in een familie waarin vrijwel alle familieleden vrij (ernstige) psychische problemen hebben. Maar ik zal in dit artikel inzoomen op mijn ouders. Ik groeide op in een achterstandswijk in Groningen Stad in begin 2000, in één van de veertig wijken van Ella Vogelaar. Daarna ben ik rond 2005 verhuisd naar…

Lees verder
Scroll naar boven