Gastblogs

jeremy perkins FOSJVtUtac unsplash

“Geeft niets!’’ Over vergeven – Rachel

Ze hadden weer eens ruzie gemaakt. Het geschreeuw hoorde ik aan vanuit mijn bed, waar ik wegdook onder mijn deken en een kussen over mijn hoofd duwde om het gehuil niet te hoeven horen. Op sommige avonden riep ik zo hard mogelijk dat ze moesten stoppen. Dan kwam mijn vader of moeder naar me toe….

Lees verder
joshua reddekopp qLFJKFBppPM unsplash

Over mijn kinderwens – Rosa

Mijn naam is Rosa, 27 jaar en opgegroeid met een moeder met een borderline-persoonlijkheidsstoornis en een afwezige vader. Mijn moeder was geestelijk erg ziek en mijn ouders waren eigenlijk beiden niet beschikbaar gedurende mijn hele leven. Een voorbeeld van ouderschap heb ik dan ook niet gehad. Inmiddels zit ik in een fase van mijn leven…

Lees verder
maurice dt iZrKrIqJVG unsplash

Een plek om thuis te zijn – Rachel

‘Thuis is niet altijd een plek, hé’. Eén van mijn favoriete quotes uit het welbekende boek van De jongen, de mol, de vos en het paard (Charlie Mackesy). Een vriendin stuurde hem door en sindsdien denk ik er regelmatig aan. Het is een troostvolle gedachte, dat thuis niet per se een plek hoeft te zijn….

Lees verder

Eigen blogs

Image 6 edited

Een terugblik op de workshop familieopstellingen

Vrijdag 3 juni deed ik samen met een kleine groep andere KOPP/KOV een familieopstelling die ik vanuit Met Zonder Ouders had georganiseerd samen met Marlene van Yosenso. Ik vond het een heel bijzondere ervaring en vertel je graag over hoe onze middag eruit zag en hoe ik het heb ervaren. Nog nooit een familieopstelling gedaan,…

Lees verder
annie spratt goholCAVTRs unsplash scaled

Toch mijn moeder bellen

Het zijn gekke tijden nu vanwege het corona virus. Om mezelf maak ik me geen zorgen, maar wel om mijn kwetsbare familieleden. Mijn beide opa’s zijn bijvoorbeeld niet in goede gezondheid meer en mijn broertje heeft een chronische ziekte. Wat als zíj ziek worden? Ook gingen mijn gedachten naar mijn moeder. Hoe staat zij erin…

Lees verder
background 2062206 1920 1

Mijn moeder’s turbulente dating life

Een soort van disclaimer: Het is nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen met wat ik schrijf. Mijn moeder niet, mijn familie niet, maar ook mensen met borderline niet – die misschien zelf ook wel ouder zijn. Ik wil met mijn verhaal niemand stigmatiseren of de verwachting scheppen dat ouders met borderline per definitie niet…

Lees verder

‘Het verhaal van’

toa heftiba N pFzUB8fGs unsplash scaled

Geadopteerd en KOPP-kind – Sanjana

Toen ik de pagina van Sandra voor het eerst tegenkwam, zag ik in haar posts de ene na de andere herkenning voorbij komen. Mede door deze pagina ben ik erachter gekomen dat de kinderen van ouder(s) met een psychische ziekte allemaal een ding gemeen hebben; ze zijn KOPP-Kind. Een begrip waar ik niet eerder van…

Lees verder
kyle glenn IFLgWYlT2fI unsplash scaled

Gevlucht uit mijn thuissituatie – Michael

Als kind groeide ik op in een familie waarin vrijwel alle familieleden vrij (ernstige) psychische problemen hebben. Maar ik zal in dit artikel inzoomen op mijn ouders. Ik groeide op in een achterstandswijk in Groningen Stad in begin 2000, in één van de veertig wijken van Ella Vogelaar. Daarna ben ik rond 2005 verhuisd naar…

Lees verder
Scroll naar boven