Veelgestelde vragen over de community

De Met Zonder Ouders community is een online plek waar volwassenen die zijn opgegroeid met een psychisch kwetsbare of verslaafde ouder (volwassen KOPP/KOV) met elkaar in contact kunnen komen. Hier kun je als KOPP/KOV ervaringen en tips uitwisselen op het forum. Ook kan je meedoen aan activiteiten (bijvoorbeeld een wandeling of online thema-avond) en kan je een maatje vinden bij jou in de buurt. Je kunt lid worden voor €3 per maand. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Gebruik

Voor wie is de Met Zonder Ouders community bedoeld? 

De Met Zonder Ouders community is bedoeld voor volwassenen die zijn opgegroeid met een ouder met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Je ouder hoeft niet een officiële diagnose te hebben. Het kan zijn dat je het vermoeden hebt dat er psychisch iets met je ouder aan de hand was/is, maar dat je dat niet zeker weet. Dat hebben veel mensen. Misschien herken je je dan ook meer in een ‘onveilige jeugd’ of een ‘disfunctioneel gezin’, of je hebt te maken gehad met verwaarlozing en/of mishandeling. Ook dan is de community voor jou. Je zult genoeg herkenning vinden in de verhalen van anderen.

Waarom zou ik lid worden van de Met Zonder Ouders community?

Het is erg fijn om een plek te hebben waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Vooral omdat je in het dagelijks leven vaak merkt dat je het eigenlijk niet over bepaalde zaken in jouw leven kunt hebben of je stuit op onbegrip. In de community kun je ervaringen uitwisselen met mensen die in eenzelfde situatie zitten. Je voelt je echt begrepen en bovendien een stuk minder alleen. Jij bent namelijk niet de enige die dit meemaakt. Dat echt ervaren maakt het een stuk lichter. In de community zijn we er voor elkaar en leren we van elkaar.

Wat kan ik in de community doen?

In de community kun je met elkaar in gesprek gaan op het forum, meedoen aan activiteiten (of deze met hulp zelf organiseren) en een maatje vinden. Voor de creatievelingen zijn er ook moodboards. Hierop kun je bijvoorbeeld jouw kunstwerken, inspirerende teksten of foto’s kwijt. Daarnaast kun je een eigen profiel aanmaken en kun je chatten met andere leden. In de nabije toekomst zullen er nog meer functies bijkomen (denk aan e-learning en ‘live sessies’ in de community).

Kan ik de community ook met een app op mijn telefoon gebruiken?

Yes, dat is mogelijk. Download de app ‘Huddle community & e-learning’. Log daar in en je kunt zo gebruikmaken van de community. Let op: om de app te kunnen gebruiken moet je wel al een account hebben aangemaakt via je computer of via de internetbrowser op je telefoon.

Mag ik de community gebruiken om reclame te maken voor mijn praktijk of om mensen te werven voor mijn documentaire of onderzoek?

Nee, reclame maken is in principe niet toegestaan (ook niet als je tot de doelgroep behoort). Het is dus niet toegestaan om reclame te maken voor jouw eigen bedrijf/praktijk of om mensen te werven voor jouw project (bijvoorbeeld documentaire) of onderzoek. Het is ook niet toegestaan om dat via de chatfunctie te doen. Wel is het mogelijk om betaald te adverteren in de community. Neem hiervoor contact op via community@metzonderouders.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Anonimiteit / veiligheid

Kan ik een anonieme naam gebruiken in de community?

Ja dat kan. In je profiel kun je je achternaam en/of voornaam aanpassen. Voor je voornaam kun je bijvoorbeeld een nickname verzinnen en voor je achternaam ‘anoniem’ of ‘met zonder ouder’ gebruiken. Je kunt ook altijd je gebruikersnaam daar aanpassen.

Kunnen mensen die niet lid zijn zien wat ik deel op het forum?

Nee. Het forum is bewust onvindbaar gemaakt voor zoekmachines zoals Google. Je berichten zijn ook niet vindbaar als iemand jouw naam opzoekt op Google. Alleen mensen die lid zijn kunnen dus zien wat jij deelt op het forum.

Hoe wordt ervoor gezorgd dat de community een veilige omgeving is?

Naast dat de community niet vindbaar is in zoekmachines zoals Google houdt de beheerder ook een oogje in het zeil. De beheerder zorgt ervoor dat iedereen zich aan de regels houdt en de dat de community een veilige en prettige omgeving is voor alle leden.

Ik heb een probleem met iemand of ik voel mij onveilig. Wat moet ik doen?

Dat is vervelend. Stuur een bericht naar Sandra (in de community) of mail naar community@metzonderourders.nl, dan gaan we samen kijken naar een oplossing.

Activiteiten

Zijn er kosten verbonden aan de activiteiten?

Tot nu toe zijn de activiteiten die worden aangeboden gratis. In de toekomst zullen er wellicht ook betaalde activiteiten worden aangeboden. Dit zal afhankelijk zijn van wie de activiteit verzorgd en de inhoud van de activiteit.

Ik wil graag een activiteit organiseren. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Ideeën voor activiteiten zijn hartstikke welkom! Stuur een mail naar Sandra via community@metzonderouders.nl en dan wordt er met je meegedacht. Zo zorgen we ervoor dat je goed bent voorbereid en dat je activiteit een succes wordt! Helemaal zelfstandig een activiteit organiseren binnen de community is niet toegestaan.

Abonnement

Waarom kost een abonnement €3 per maand?

Het onderhouden van de community en de software die gebruikt wordt voor de community kosten geld. Met een bijdrage van €3 per lid kan Met Zonder Ouders investeren in de community door bijvoorbeeld gratis activiteiten aan te bieden en de community te blijven uitbreiden en verbeteren. Je abonnement kun je maandelijks opzeggen. Mocht Met Zonder Ouders de prijs voor het abonnement verhogen, dan geldt dit alleen voor nieuwe leden en blijf jij gewoon die €3 betalen. Als je je tijdens de openingsactie met korting hebt aangemeld blijf je die korting altijd behouden.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Je kunt je abonnement opzeggen door een e-mail te sturen naar community@metzonderouders.nl. Er geldt een opzegtermijn van 7 dagen. Dit betekent dat de opzegging uiterlijk 7 dagen voordat de volgende abonnementsperiode in gaat binnen moet zijn. Verstuur je opzegmail vanuit het e-mailadres waarmee je het account geregistreerd hebt en vermeld per wanneer je het abonnement wil stopzetten. Je account wordt dan verwijderd. Dit is de enige manier om je abonnement op te zeggen. Het is niet voldoende om alleen (zelf) je account in de community te verwijderen. Mocht je op een later moment weer lid willen worden, dan moet je dus weer opnieuw een abonnement afsluiten. Hopelijk wordt het in de toekomst mogelijk om je account tijdelijk te bevriezen. Die mogelijkheid biedt de community helaas nu nog niet.

Scroll naar boven