How to Do the Work (2021) – Dr. Nicole LePera

In het boek How do to the Work van Dr. Nicole LePera staan veel interessante inzichten voor mensen die zijn opgegroeid met een psychisch kwetsbare of verslaafde ouder (KOPP/KOV), maar ook voor hen die op een andere manier trauma hebben opgelopen in hun jeugd.

In het boek worden verschillende onderwerpen besproken die allemaal erg relevant zijn voor KOPP/KOV. Deze benadert ze vanuit een holistische visie (lichaam, geest en ziel zijn met elkaar verbonden). Zo heeft de auteur het onder meer over het belang van bewustwording bij jezelf, je lichaam leren ontspannen, hechting, je eigen overtuigingen, jezelf geven wat je hebt gemist (reparenting) en grenzen stellen. Al deze onderwerpen legt ze uit aan de hand van voorbeeldverhalen (van mensen uit haar praktijk of van zichzelf), wat het herkenbaar en inzichtelijk maakt. Daarnaast biedt ze in ieder hoofdstuk oefeningen aan waar je zelf mee aan de slag kan.

Wat mij betreft biedt dit boek echt een totaalplaatje aan onderwerpen die voor KOPP/KOV van belang zijn en aandacht verdienen. Dat de auteur zelf ook een wetenschappelijke achtergrond heeft sterkt de inhoud van het boek. Dit combineert ze met haar eigen persoonlijke visie en jarenlange werk als psycholoog.

How to Do the Work is een geweldig boek voor mensen die ‘wel weten hoe het zit’ maar nog telkens tegen dezelfde patronen aanlopen. Als dit voor jou ook geldt dan kan het boek bijdragen aan meer bewustwording, handvatten en wellicht ook inzicht geven in welke verdere stappen je nog kunt zetten. Het boek is allesomvattend en focust zich op datgene wat nog mist in de GGZ. Dit is mijn nieuwe favoriete KOPP/KOV boek!

Het boek is zowel in Engels als in het Nederlands beschikbaar en kun je bestellen via Bol.com.

Scroll naar boven