Screenshot at

In de waan van het leven (2019) – Mieke Terlouw

In de waan van het leven is gebaseerd op Mieke’s eigen leven (semi-autobiografisch). De hoofdpersoon in het boek is Emi. Je leest over haar leven met een vader met psychotische wanen. Haar vader was allesbehalve een ‘gewone’ man. Pas na zijn zelfmoord kwam ze tot het inzicht dat zijn wanen daar een rol in hadden.

‘In de waan van het leven’ is een aangrijpend verhaal, maar wel op een luchtige manier geschreven. Daar dragen de grappige anekdotes en de openhartige manier van schrijven van Mieke aan bij. Het boek leest misschien daarom ook wel makkelijk weg. Ik was al snel helemaal opgeslokt in het verhaal.

Het mooiste aan het boek vond ik het lezen van de vele gezamenlijke avonturen van Emi en haar vader. Wat hadden zij een mooie band en wat een geweldige herinneringen! Ik kan me voorstellen dat ze het fijn vindt om hieraan terug te denken.

Ondanks dat het verhaal is geschreven rondom de zelfmoord van haar vader, staat niet het verdriet maar de liefde centraal in het boek. Dat maakt dit boek zeker het lezen waard!

Scroll naar boven