Mario

Het MARIO-project

Wil je op een simpele manier iets doen voor de KOPP/KOV doelgroep? Dat kan bij het MARIO-project, waar ik sinds 2022 ambassadeur van ben. Ik ben met het MARIO-project gaan samenwerken, omdat ik het belangrijk vind om mijn netwerk ook te gebruiken voor onderzoek. Zo komen we meer te weten over KOPP/KOV en kunnen toekomstige KOPP/KOV hopelijk betere ondersteuning krijgen. Erg belangrijk!

Wat is het MARIO-project?

Het MARIO-project doet onderzoek naar de stemming en veerkracht bij kinderen/jongeren tussen de 10 en 25 jaar die zijn opgegroeid met een ouder met psychische problemen. Het doel van het onderzoek is om ervoor te zorgen dat KOPP-jongeren sneller en beter psychische hulp kunnen krijgen in de toekomst (zie ook de video met uitleg).

Het MARIO- project is een samenwerking tussen het VUmc in Amsterdam, het Erasmus MC Rotterdam, het UMC Utrecht, het UMCG Groningen en het LUMC Leiden. Bij vragen, mail naar mario-check@amsterdamumc.nl.

Jongeren gezocht die mee willen doen

Het MARIO-project is nog hard op zoek naar jongeren onder de 26 jaar die mee willen doen aan het onderzoek. Meedoen is simpel, je hoeft er de deur niet voor uit. Je vult een vragenlijst in en er wordt een telefonisch gesprek met je ingepland. Dit duurt bij elkaar maximaal 30 minuten.

Goed om te weten:

  • Je kunt ook meedoen als je ouder geen officiële diagnose heeft/niet in behandeling is.
  • Je ouder komt niet te weten dat je mee hebt gedaan. (Behalve als je jonger dan 18 bent, dan wordt je ouder ook gevraagd om de vragenlijst in te vullen over jou).
  • Er wordt uiteraard vertrouwelijk met jouw informatie omgegaan.

Promotiemateriaal

Ben je enthousiast over het onderzoek? Deel er dan over! Hieronder vind je allerlei soorten promotiemateriaal dat je bijvoorbeeld kunt delen op je werk of sociale media.

Ook is er nog een folder voor jongeren. Deze kun je hieronder downloaden:

Scroll naar boven