Over Sandra

Hi, ik ben Sandra (’94)! Ik woon samen met mijn vriend in Amersfoort en ben dol op reizen, natuur en lezen. Ook ben ik opgegroeid met twee ouders met psychische problematiek. Ik ben dus een KOPP-kind (Kind van Ouder met Psychische Problematiek). Mijn moeder heeft o.a. een borderline persoonlijkheidsstoornis en mijn vader kampte met angst en depressie. Toen ik zes jaar was stapte hij uit het leven. Ik bleef achter met een moeder die vanaf dat moment nog kwetsbaarder was. Hierdoor heb ik grotendeels mijzelf moeten opvoeden.

Toen ik op de middelbare school zat begon ik steeds beter door te hebben wat er thuis speelde. Mijn ouders (ook mijn stiefvader die inmiddels in beeld was) hadden weinig oog voor mij. Dit leidde bij mij tot veel verdriet en boosheid. Daarnaast maakte ik regelmatig ingrijpende gebeurtenissen mee en was er veel conflict thuis. Ik ging daarom al vroeg het huis uit. Toen ik ging studeren was het gemis van ouders (ik had het contact met mijn moeder verbroken) erg aanwezig en verergerden mijn psychische klachten. Aan de buitenkant leek het alsof ik alles op orde had, maar van binnen voelde ik mij gebroken.

Al sinds mijn 10e wist ik dat ik een KOPP-kind was, maar ik miste een plekje waar ik dit stukje van mij aandacht kon geven. Bovendien had ik het idee dat er nog maar weinig bekend was over volwassen KOPP/KOV. Toen ontstond het idee voor Met Zonder Ouders. Met Met Zonder Ouders wil ik bijdragen aan de bespreekbaarheid van het onderwerp KOPP/KOV en andere KOPP/KOV een hart onder de riem steken. Het is niet altijd makkelijk, maar het besef dat dit niet alleen mijn verhaal is, maar het verhaal van zoveel anderen, geeft mij veel kracht.

Sinds ik met Met Zonder Ouders ben begonnen ik ook andere relevante werkervaring opgedaan. Zo heb ik van 2020 tot begin 2023 bij MIND Naasten Centraal als projectleider van een project voor jongvolwassen KOPP/KOV gewerkt. Begin 2023 heb ik ervoor gekozen om volledig voor mezelf te gaan werken. Ik richt mij nu voornamelijk op de Met Zonder Ouders community en freelance opdrachten die zich focussen op KOPP/KOV. Mocht je met mij willen samenwerken, dan lees je hieronder hoe je contact met mij kunt opnemen.

Sandra

Samenwerken

Wat leuk dat je interesse hebt om met mij samen te werken! Door het bereik van mijn platform (met name Instagram) heb ik veel interactie met de doelgroep. Hierdoor heb ik niet alleen veel kennis over KOPP/KOV, maar kan ik zaken ook gemakkelijk ophalen/uitvragen of onder de aandacht brengen. Dat is erg waardevol bij een doelgroep die vaak nog onzichtbaar is. Bovendien heb ik inmiddels een rijk netwerk opgebouwd van professionals, ervaringsdeskundigen en anderen die zich met dit thema bezighouden.
Je kunt mij vragen voor bijvoorbeeld projectondersteuning of advies. Mail mij vrijblijvend op info@metzonderouders.nl (of vul het formulier in) en dan denk ik met je mee!

Scroll naar boven